SimSimi on yli kymmenen vuotta vanha sovellus, joka on nyt noussut sovelluslistojen kärkeen. SimSimi on chat-robotti, joka vastaa sille kirjoitettuihin kysymyksiin kysymyksessä esiintyvien sanojen perusteella. Sovellus etsii tietokannastaan sanoja, jotka vastaavat kysymyksessä esiintyviin sanoihin ja tekoäly arvioi mikä vastauksista sopii parhaiten kysymykseen. Mikäli sanaa ei löydy tietokannasta, sovellus pyytää käyttäjää opettamaan sille sopivan vastauksen.

Sopimattomia sanoja

Sovellukselle voi opettaa myös sopimattomia vastauksia. Sovelluksen ikäraja onkin kiroilun ja mauttomuuksien vuoksi 16-vuotta. Opettamismahdollisuuden vuoksi sovellusta voi käyttää myös nimettömään kiusaamiseen. Sovellukselle voi esimerkiksi opettaa tuttavien nimiä ja ehdottaa vastauksiksi törkeyksiä. Tällöin tuttavan kirjoittaessa sovellukselle nimensä, hän saa vastaukseksi ehdotetun törkeyden. Sovellus ei kerro kuka vastauksen on opettanut, ellei kirjoita tietoa itse vastaukseen.

Mitä voin tehdä?

Mikäli sovellus ehdottaa omasta nimestäsi sopimattomia vastauksia, voit ilmiantaa ne painamalla pientä sireeniä vastauksen yhteydessä. Voit myös painaa omaa nimeäsi pitkään ja opettaa sovellukselle haluamasi vastauksen sopimattomamman sijaan. Asiattomien vastausten kirjoittajien jäljittäminen on lähes mahdotonta, joten jatkuvissa kiusaamistilanteissa asiaa kannattaa käsitellä koko ryhmän kesken.

Tässä vielä pari kuvakaappausta sovelluksesta.